Preskočiť na obsah

Brodčanské krojované hody 2023

Zverejnené 13.9.2023.

Kategória

V dňoch 11. a 12. augusta 2023 sa konali v Kultúrnom dome dve podujatia pri príležitosti oslavy našich hodov. V piatok podvečer sme hody otvorili hodovým spievaním, na ktorom sa predstavil domáci Folklórny súbor Bročané, Ženská spevácka skupina Kútnica, Ženský sbor z Lanžhota a Folklórna skupina Lanšper zo Závodu. Po vystúpeniach a spoločnej pesničke nasledovalo posedenie pri cimbale s CM Moll zo Strážnice. Hodový piatok bol zakončený klobúkovým tancom, ktorý sa v minulosti tancoval na svadbách a rôznych zábavách.

V sobotu hodovanie pokračovalo krojovým sprievodom dedinou, ktorý sa po posledných rokoch stal neodmysliteľnou súčasťou hodov v našej obci. Po sprievode sa konala hodová zábava v Kultúrnom dome s obľúbenou DH Žadovjáci. Sme radi, že aj po rozšírení našich hodov na dva dni sme dokázali vytvoriť slušnú účasť a tým pritiahnuť ľudí k folklóru.

Obci Brodské ďakujeme za spoluprácu pri organizovaní. Vďaka patrí taktiež všetkým, ktorí sa Brodčanských krojovaných hodov 2023 zúčastnili alebo pomohli pri ich organizácii.

Organizátori OZ Prívoz a Kultúrna komisia v spolupráci s Obcou Brodské